Catering
Zachęcamy Państwa do skorzystania z oferty naszego cateringu. Istnieje możliwość przygotowania dań również z aktualnej karty menu naszej restauracji.
Uroczystości plenerowe wyceniane są indywidualnie w zależności od odległości i zakresu usługi. Możemy zorganizować dla Państwa uroczystość zapewniając odpowiedni sprzęt, obsługę a także zastawę.
W związku ze stale poszerzającą się ofertą, w przypadku większych uroczystości prosimy o bezpośredni kontakt: biuro@wierzbiczany.pl, tel.: 696-345-222 w celu przesłania Państwu aktualnej oferty.
Dania zimne
Sałatka jarzynowa - 5 zł/100g/1 porcja.
Ryba po grecku (dorsz) - 25 zł/150g/1 porcja.
Klasyczne śledzie w oleju lnianym z cebulką - 10 zł/100g/1 porcja.
Śledzie po kujawsku - 12 zł/100g/1 porcja.
Buraki marynowane - 17 zł/400g/1 porcja.
Tortilla z kurczakiem i warzywami - 20 zł/1 porcja (6 sztuk).
Półmisek wędlin – 60zł/półmisek
Sałatka gyros – 30zł/półmisek
Mix sałat z dressingiem francuskim – 27zł/półmisek
Sałatka cezar z kurczakiem – 35zł/półmisek
Schab po warszawsku w galarecie z musem chrzanowym - 60zł/półmisek
Tatar z polędwicy +dodatki~350g/ 100zł ; z ligawy +dodatki ~350g – 70zł
Pasztet z gęsi - 90 zł/ 1 kg
Dania ciepłe
Pierogi z grzybami / z gęsią - 4 zł/sztuka (minimalne zamówienie- 50 pierogów)
Pierogi: ruskie /z mięsem/ ze szpinakiem/z kapustą i grzybami – 2 zł/sztuka (minimalne zamówienie- 50 pierogów)
Rosół - 13 zł/1 porcja/300 ml (lane kluseczki (+2 zł)
Barszcz na zakwasie - 11 zł/1 porcja/300 ml ( z pasztecikiem +3 zł)
Żurek staropolski - 15 zł/1 porcja/300 ml
Devolay z masłem – 14zł
Zawijaniec z serem i szynką – 14zł
Roladka z papryką, serem feta i serkiem topionym – 13zł
Schabowy – 12zł
Schabowy po góralsku z serem i pieczarkami– 14zł
Schabowy po cygańsku z miodem, cebulka i boczkiem – 16zl
Placki ziemniaczane – 3szt – 10zł
Roladka z polędwiczki wieprzowej, otulona boczkiem z musem grzybowym, (porcja na 4-5os) – 110zł
Roladka z kurczaka z szpinakiem/suszonymi pomidorami owinięta szynką dojrzewającą (porcja na 4-5os.) – 110zł
Smażony sum - 25 zł/120g/1 porcja
Sandacz - 25 zł/120g/1 porcja
Udka z kaczki pieczone po francusku - 30 zł/sztuka/ok 220g
Pieczona gęś bez kości - 600 zł (cała ok. 3,5 kg)
Dodatki
Lane kluseczki orkiszowe - 25 zł/kg Minimum 500g
Mini kopytka - 30 zł/kg
Buraki zasmażane - 20 zł/kg
Czerwona kapusta z żurawiną - 25 zł/kg
Ziemniaki – 5zł /150 g
Bukiet surówek – 25 zł/półmisek
Frytki - 10zł/150 g
Desery
Sernik z białą czekoladą - 45 zł/kg
Szarlotka - 45 zł/kg
Wypożyczalnia naczyń i sprzętu gastronomicznego
W ramach kompleksowej usługi oferujemy możliwość wypożyczenia: naczyń porcelanowych, sztućcy, kieliszków, szklanek, bemarów, stołów, krzeseł, warników, zupników i wiele innych.
Usługa wypożyczenia grilla wraz z kucharzem - 1200 zł/6h
*Minimalna wartość zamówienia - 500 PLN
*Obsługa cateringu - wyceniana indywidualnie
*Dania serwowane są w pojemnikach jednorazowych (dopłata do pojemnika +1,5 zł)
*Istnieje możliwość przygotowania zamówienia na własnej porcelanie – dowóz we własnym zakresie
*Istnieje możliwość przygotowania zamówienia na półmiskach hotelowych. Kaucja 500zł
W celu zamówienia prosimy o kontakt z Recepcją Hotelu:
tel.: +48 696-345-222 / e-mail: recepcja@wierzbiczany.pl

Projekt uzyskał dofinansowanie z Funduszu Europejskiego w ramach Osi priorytetowej 1: Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.6 Wspieranie tworzenia i rozszerzania zaawansowanych zdolności w zakresie rozwoju produktów i usług, Poddziałania 1.6.2 Dotacje dla innowacyjnych MŚP RPO WK-P 2014-2020.
Celem projektu jest wsparcie przedsiębiorców na dywersyfikację działalności poprzez wprowadzenie nowych produktów/usług lub wprowadzenie nowej metody produkcji/świadczenia usług dla przedsiębiorców dotkniętych skutkami COVID-19.
Dofinansowanie projektu z UE: 59999,93 PLN