Pałac Wierzbiczany

Catering

Zachęcamy Państwa do skorzystania z oferty naszego cateringu. Istnieje możliwość przygotowania dań również z aktualnej karty menu naszej restauracji.

Uroczystości plenerowe wyceniane są indywidualnie w zależności od odległości i zakresu usługi. Możemy zorganizować dla Państwa  uroczystość zapewniając odpowiedni sprzęt, obsługę a także zastawę.

W związku ze stale poszerzającą się ofertą, w przypadku większych uroczystości prosimy o bezpośredni kontakt: biuro@wierzbiczany.pl,      tel.: 696-346-222 w celu przesłania Państwu aktualnej oferty.


Dania zimne

Sałatka jarzynowa z jajkiem przepiórczym - 5 zł/100g/1 porcja.

Ryba po grecku z sandacza - 18 zł/150g/1 porcja.

Klasyczne śledzie w oleju lnianym z cebulką - 12 zł/100g/1 porcja.

Śledzie marynowane w miodzie i musztardzie z koperkiem -14 zł/100g/1 porcja.

Śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulką - 14 zł/100g/1 porcja.

Tatar z wędzonego łososia - 16 zł/100g/1 porcja.

Tortilla z kurczakiem - 20 zł/1 porcja.

Pasztet z gęsi - 65 zł/kg/100g/1 porcja

Wędliny domowe - 60 zł/kg Minimum 500g

Półgęsek wędzony na ciepło - 120 zł/kg Minimum 300g

 

Dania ciepłe

Pierogi z grzybami - 3 zł/sztuka

Pierogi z gęsią - 3 zł/sztuka

Ravioli z selerem - 2,5 zł/sztuka

Rosół - 16 zł/1 porcja/300 ml

Barszcz na zakwasie - 13 zł/1 porcja/300 ml

Zupa grzybowa kremowa - 18zł/1 porcja/300 ml

Smażony sum - 20 zł/120g/1 porcja

Sandacz  - 20 zł/120g/1 porcja

Udka z kaczki pieczone po francusku - 28 zł/sztuka/ok 220g

Pieczona gęś bez kości - 180 zł cała/90 zł/pół

 

Dodatki

Lane kluseczki orkiszowe - 25 zł/kg Minimum 500g

Mini kopytka - 30 zł/kg

Buraki zasmażane - 20 zł/kg

Czerwona kapusta z  żurawiną - 25 zł/kg

 

Desery

Pierniki imbirowe z polewą czekoladową i suszoną truskawką - 45 zł/kg

Sernik z białą czekoladą - 45 zł/kg

Szarlotka z szarej renety - 45 zł/kg

 

 

*Minimalna wartość zamówienia - 500 PLN

*Obsługa cateringu - wyceniana indywidualnie

*Dania serwowane są w pojemnikach jednorazowych (dopłata do pojemnika +1,5 zł)

*Istnieje możliwość przygotowania zamówienia na własnej porcelanie – dowóz we własnym zakresie

*Istnieje możliwość przygotowania zamówienia na półmiskach hotelowych. Kaucja 500zł

 


W celu zamówienia prosimy o kontakt z Recepcją Hotelu:

tel.: +48 696-345-222 / e-mail: recepcja@wierzbiczany.pl

 

 


Projekt uzyskał dofinansowanie z Funduszu Europejskiego w ramach Osi priorytetowej 1: Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.6 Wspieranie tworzenia i rozszerzania zaawansowanych zdolności w zakresie rozwoju produktów i usług, Poddziałania 1.6.2 Dotacje dla innowacyjnych MŚP RPO WK-P 2014-2020. 

Celem projektu jest wsparcie przedsiębiorców na dywersyfikację działalności poprzez wprowadzenie nowych produktów/usług lub wprowadzenie nowej metody produkcji/świadczenia usług dla przedsiębiorców dotkniętych skutkami COVID-19.

Dofinansowanie projektu z UE: 59999,93 PLN