Pałac Wierzbiczany

Catering

Zachęcamy Państwa do skorzystania z oferty naszego cateringu. Istnieje możliwość przygotowania dań również z aktualnej karty menu naszej restauracji.

Uroczystości plenerowe wyceniane są indywidualnie w zależności od odległości i zakresu usługi. Możemy zorganizować dla Państwa  uroczystość zapewniając odpowiedni sprzęt, obsługę a także zastawę.

W związku ze stale poszerzającą się ofertą, w przypadku większych uroczystości prosimy o bezpośredni kontakt: biuro@wierzbiczany.pl, tel.: 696-345-222 w celu przesłania Państwu aktualnej oferty.


Dania zimne

Sałatka jarzynowa - 5 zł/100g/1 porcja.

Ryba po grecku (dorsz)  - 25 zł/150g/1 porcja.

Klasyczne śledzie w oleju lnianym z cebulką - 10 zł/100g/1 porcja.

Śledzie po kujawsku - 12 zł/100g/1 porcja.

Buraki marynowane - 17 zł/400g/1 porcja.

Tortilla z kurczakiem i warzywami - 20 zł/1 porcja (6 sztuk).

Półmisek wędlin – 60zł/półmisek

Sałatka gyros – 30zł/półmisek

Mix sałat z dressingiem francuskim – 27zł/półmisek

Sałatka cezar z kurczakiem – 35zł/półmisek

Schab po warszawsku w galarecie z musem chrzanowym - 60zł/półmisek

Tatar z polędwicy +dodatki~350g/ 100zł ;  z ligawy +dodatki ~350g – 70zł

Pasztet z gęsi - 90 zł/ 1 kg

 

Dania ciepłe

Pierogi z grzybami / z gęsią - 4 zł/sztuka (minimalne zamówienie-  50 pierogów)

Pierogi: ruskie /z mięsem/ ze szpinakiem/z kapustą i grzybami – 2 zł/sztuka (minimalne zamówienie-  50 pierogów)

Rosół - 13 zł/1 porcja/300 ml (lane kluseczki (+2 zł)

Barszcz na zakwasie - 11 zł/1 porcja/300 ml ( z pasztecikiem +3 zł)

Żurek staropolski - 15 zł/1 porcja/300 ml

Devolay z masłem – 14zł

Zawijaniec z serem i szynką – 14zł

Roladka z papryką, serem feta i serkiem topionym – 13zł

Schabowy – 12zł

Schabowy po góralsku z serem i pieczarkami– 14zł

Schabowy po cygańsku z miodem, cebulka i boczkiem – 16zl

Placki ziemniaczane – 3szt – 10zł

Roladka z polędwiczki wieprzowej, otulona boczkiem z musem grzybowym, (porcja na 4-5os) – 110zł

Roladka z kurczaka z szpinakiem/suszonymi pomidorami owinięta szynką dojrzewającą (porcja na 4-5os.) – 110zł

Smażony sum - 25 zł/120g/1 porcja

Sandacz  - 25 zł/120g/1 porcja

Udka z kaczki pieczone po francusku - 30 zł/sztuka/ok 220g

Pieczona gęś bez kości - 600 zł (cała ok. 3,5 kg)

 

Dodatki

Lane kluseczki orkiszowe - 25 zł/kg Minimum 500g

Mini kopytka - 30 zł/kg

Buraki zasmażane - 20 zł/kg

Czerwona kapusta z  żurawiną - 25 zł/kg

Ziemniaki – 5zł /150 g

Bukiet surówek – 25 zł/półmisek

Frytki - 10zł/150 g

 

Desery

Sernik z białą czekoladą - 45 zł/kg

Szarlotka  - 45 zł/kg

 

Wypożyczalnia naczyń i sprzętu gastronomicznego

W ramach kompleksowej usługi oferujemy możliwość wypożyczenia: naczyń porcelanowych, sztućcy, kieliszków, szklanek, bemarów, stołów, krzeseł, warników, zupników i wiele innych.

Usługa wypożyczenia grilla wraz z kucharzem - 1200 zł/6h

 

 

*Minimalna wartość zamówienia - 500 PLN

*Obsługa cateringu - wyceniana indywidualnie

*Dania serwowane są w pojemnikach jednorazowych (dopłata do pojemnika +1,5 zł)

*Istnieje możliwość przygotowania zamówienia na własnej porcelanie – dowóz we własnym zakresie

*Istnieje możliwość przygotowania zamówienia na półmiskach hotelowych. Kaucja 500zł

 


W celu zamówienia prosimy o kontakt z Recepcją Hotelu:

tel.: +48 696-345-222 / e-mail: recepcja@wierzbiczany.pl

 

 


Projekt uzyskał dofinansowanie z Funduszu Europejskiego w ramach Osi priorytetowej 1: Wzmocnienie innowacyjności i konkurencyjności gospodarki regionu, Działania 1.6 Wspieranie tworzenia i rozszerzania zaawansowanych zdolności w zakresie rozwoju produktów i usług, Poddziałania 1.6.2 Dotacje dla innowacyjnych MŚP RPO WK-P 2014-2020. 

Celem projektu jest wsparcie przedsiębiorców na dywersyfikację działalności poprzez wprowadzenie nowych produktów/usług lub wprowadzenie nowej metody produkcji/świadczenia usług dla przedsiębiorców dotkniętych skutkami COVID-19.

Dofinansowanie projektu z UE: 59999,93 PLN